Yeni yapılan istatistiklere göre, yeni iş sahalarının tahmini yüzde 40'ı girişimcilerin yaklaşık yüzde biri tarafından sağlanıyor.
Dünya Ekonomik Forumu (DEF) tarafından yayımlanan bir rapor, ticari kuruluşların başarılı ve hızla büyüyen şirketlerin stratejilerini incelemeleri gerektiğine işaret ediyor.

Bu çalışmada, tüm dünyada hayata geçirilen iş girişimleri arasında çok büyük fark olduğu belirtiliyor ve 'gelecekteki büyüme için güçlü bir temel inşa etmek üzere kötü geçen yıllardan ders' almanın gerekliliği savunuluyor.

Endeavor Global ve Stanford Üniversitesi ile birlikte üretilen DEF belgesi, politika yapanların iş alanı ve zenginlik yaratmayı yönetmek için, şirketin başarısına katkıda bulunan faktörleri daha iyi anlamaları gerektiği yönünde öneride bulunuyor.

DEF direktörü ve yatırım endüstrilerinin başı Max von Bismarck da şunları söyledi: 'Küresel mali sistemin çöküşünün önüne geçildikten sonra şimdi hükümetler gelecekteki büyümenin kaynaklarını inşa etmeye odaklandılar. Girişimciler, ekonomik ve sosyal ilerlemenin önemli yöneticileri olarak kabul edilmektedirler.'

Cenevre'de 1971 yılında kurulan DEF, dünyanın daha iyi bir duruma gelmesi için akademik, ticari, politik ve toplumsal liderleri bir araya getiren uluslararası bir kurumdur.