Değişimlerin odağındaki ülke. Yakın zamana kadar, ekonomisi tarım ve ağır sanayiye dayalıydı. Bugün hizmet sektörü, yaklaşık tüm iş piyasasının yarısını oluşturuyor. Bu değişim Türkiye'nin Avrupa Birliği'ne (AB) girme hedefinin de bir parçası. Hayat standartlarının yükselmesi, düzenleyici alanlarda birtakım uygulanan reformlar ve yabancı yatırımcıları harekete geçiren iş çevresinin oluşturulması AB düşüne ulaşmaya çalışan ülke için anahtar oldular. Daha bebeklik dönemindeki İK ve geçici iş hizmetlerinin olduğu iş pazarındaki esnekliğin büyümesi reformlardaki en büyük alanı oluşturmakta. 2008'de yabancı yatırım büyümeye başladı. Pek çok uluslar arası firma Türkiye'ye hizmetlerini getirmek için araştırıyorlar. Bu büyümeyi beklemede, Randstad 2006 yılında başlattı. O zamanda, yeni başlayan operasyon kesinlikleyle buydu. Amacımız, geleneksel büyüme metodumuzu kullanarak işi yapılandırmaktı. Mayıs 2006'da İstanbul piyasasının planlarını yaptıktan ve ilk altı danışmanımızı bulduktan sonra işe başladık. Danışmanlarımız arama ve seçme üzerine uzmanlaşmışlardı. Özellikle Türkiye piyasasına giren uluslararası şirketler başta olmak üzere, bu gibi servisler için büyük talep vardı.

İki yıl boyunca büyümeye devam ettik. Müşterilerimizle çalışmamızın en önemli birleşenlerinden birisi ilişkiler kurmak. Bu prensiple çalışmamızın karşılığını almaya devam ediyoruz. Şu anda bünyesinde bir bordro yetkilisi, bir muhasebe yetkilisi, iki operasyon müdürü, üç takım lideri ve 22 danışman olmak üzere 30 kişinin çalıştığı iki Randstad şubesi bulunmakta. İki yıl içerisinde sadece arama ve seçme değil aynı zamanda insan kaynakları çözümleri de sunduğumuz sağlam bir müşteri tabanı oluşturduk. Toplu işe alım ve şirket içi çözüm hizmetlerin sunulmasında büyük fırsatlar görmekteyiz. Genel Müdür Altuğ Yaka'ya göre, "Gidecek daha çok yolumuz var. İki yıl içerisinde başardıklarımızı yetenekli çalışanlarımıza borçluyuz. Tüm çalışanlarımız müşteri öncelikli düşünceye odaklılar. Bu piyasadaki işimizin hızlı ve kararlı bir şekilde büyümesi de onların üstün gayretleri sayesinde olmuştur. İş kanunlarının AB standartlarına uyumu ve geliştirilecek olması bizi daha da heyecanlandırmakta. İşte bu, Randstad'ı Türkiye İnsan Kaynakları sektörünün lideri haline getirecektir."