Dünyanın ikinci büyük insan kaynakları danışmanlık firması olan Randstad'ın ABD Ofisi tarafından yapılan araştırmaya göre büyük yaş farkı olan çalışanlar arasında ciddi boyutlarda bir iletişimsizlik yaşanıyor.

"Çalışma Dünyası 2008" anketine katılan 3 bin 494 yetişkin çalışan arasında gerçekleştirilen araştırma 20'li yaşlardaki çalışanlarla 50'li ve 60'lı yaşlardaki çalışanların birbirleriyle olabildiğince sınırlı ve az iletişim kurduklarını ortaya çıkardı. Dört farklı kuşaktan çalışanla gerçekleştirilen ankette ilk kuşakta 1980-1988 arası doğanlar, 2. kuşakta 1965-1979 arası doğanlar, 3. kuşakta 1946-1964 arası doğanlar ve son kuşakta ise 1945'den önce doğanlar bulunuyor.

Ancak uzmanlar yapılan araştırmalar sonucunda ortaya çıkan bu tablonun, ABD'nin deneyimli iş gücünün azalmasına yol açtığını belirtiyor. Öyle ki deneyimli çalışanlar iletişim kurmadıklarından dolayı kendi deneyim ve iş bilgilerini yeni nesillere aktaramıyorlar.

Yaşça büyük çalışanların, genç çalışanları yaptığı işi bilmeyen ve iş etiğinden yoksun olarak gördüğünü belirten Randstad ABD Operasyon ve Pazarlama Bölümü Direktörü Eric Buntin, 'Gençlerin ise yaşlı çalışanları bulundukları yerin veya durumun dışında daha geniş düşünmemekle, tutucu olmakla suçluyorlar' diyor. Eric Buntin bu nedenle firmaların projelerinde gençlerle, yaşları 50-60 olan çalışanları bir arada çalıştırmasının hem şirket hem de kişisel gelişim açısından daha iyi sonuçlar doğuracağını belirtiyor.

;