İş görüşmeleri, iş arama sürecinin vazgeçilmez bir sürecidir. Kimi zaman iş görüşmesine gelmeden sonlanan iş aramaları kimi zaman da iş görüşmelerinde ağızdan çıkan küçük bir yanlış cümle ile bitebilir.

İş arayanlar yaptıkları birçok iş görüşmesinde "neden bu işi tercih ediyorsunuz" sorusuna istenilen cevabı, düzgün cümlelerle vermekte zorlanır. Ancak bu soru işe alınıp alınmayacağınıza karar verdiren en önemli sorulardan biridir. Cevabınızda hem iş deneyimlerinizi, hem yeteneklerinizi hem de firmayla kuracağınız bağı anlatmak zorundasınızdır.

Bu nedenle CV'nizde yer alan bilgileri doğru olarak dile getirdiğinizden emin olmalısınızr. Kendinizi olduğunuzdan farklı yansıtmanız kısa ve uzun vadede iş bulmanızı zorlaştıracaktır. Bu sebeple iş görüşmelerinde CV'nizde yer alan tüm bilgilerin doğruluğundan emin olun ve görüşmelerde kendinizi doğru bir şekilde ifade edin.

Maalesef günümüzde CV'ler kişiyi tanımak için en güvenilir yol olmaktan çıktı. Adayın gerçekte hangi okullardan mezun olduğu, iyi bildiğini yazdığı yabancı dillere gerçekte ne kadar hakim olduğu gibi soruların cevabının net ve gerçeği yansıtması gerekiyor. CV'de bilgi kalabalığına yer vermeyecek şekilde her konunun tam, açık, net ve sade bir şekilde dile getirilmesi gerekiyor. Öyle ki kimi zaman okuldan yeni mezun olan adayların CV'si bir CEO'nunkinden daha uzun olabiliyor. Bunu yapmaktan sakımanızda büyük yarar var.

Tüm bunların ışığında iş görüşmeleri her ne kadar iş arayanlar için zorlu bir süreç olsa da firmalar açısından da tüm bu nedenlerle aynı zorluktadır. CV'nizde veya ön yazınızda sizi tanımaya, iş pozisyonu için uygun olup olmadığınıza karar vermeye çalışan işveren bu nedenle CV'nizde yer alan tüm bilgilerin doğruluğunu kontrol etmekle yükümlüdür.

Sorduğu sorularla sizi tanımaya çalışan işveren, CV'nizde veya ön yazınızda yer alan bilgiler ışığında sizi daha iyi tanımaya çalışacaktır. Bu sayede sözlü olarak verdiğiniz bilgilerle CV'nizi karşılaştırıp, sizin gerçekte en doğru aday olup olmadığınız konusunda bir karar verecektir.