Randstad 2016 yılı İnsan Kaynakları Trendleri ve Ücret Araştırma Raporu'na hoş geldiniz. Randstad Türkiye'nin Genel Müdür'ü olarak, sizinle raporun 2016 basımını paylaşmaktan mutluluk duyuyoruz.

Bu rapor, Türkiye'deki İnsan Kaynakları ve işe alım süreçlerinin gelişmeleri ve trendleri ile ilgili size önemli fikirler vermektedir. Şirketlerin faaliyet gösterdiği coğrafi bölgelere göre farklı pozisyonlardan toplanmış aylık ücret skalaları paylaşılmaktadır.

Şubat 2016'dan Mart 2016'ya kadar danışmanlarımız, Türkiye'den Finansal Hizmetler, Üretim/ Endüstri ve Sağlık/Medikal/İlaç sektörlerinden yaklaşık 200 yönetici ile görüşmeler yaptılar.

Bu raporun ana odağı, İnsan Kaynakları stratejileri, yetenek çekme, etkin işe alım kaynakları, ödenek, ücret ve yan haklar gibi konulardır.

İstihdam piyasası, sadece ekonomik ortamın mevcut dalgalanmaları ile değil, orta ve kısa vadeli ulusal ve uluslararası dinamiklerin varlığıyla da sürekli değişkenlik gösterir. Şirketler bir yandan kendi stratejilerine odaklanırken, bir yandan da konumlarını güçlendirmek, aynı zamanda orta ve uzun vadede rekabette kalabilmek ve karşılarına çıkan fırsatları yakalamak için geleceklerini planlama gereksinimi duyarlar. Bu çalışma, bu ve buna benzer birçok konuyu incelemektedir.

Raporun sonuçları hakkında daha detaylı bilgi almak isterseniz Randstad danışmanları ile iletişime geçebilirsiniz.

Randstad Türkiye'de biz, organizasyonunuz için en iyi olan adayı bulmaya, şirketinizin gelecekteki başarısını artırmaya odaklanıyoruz.

Bu araştırmaya katılan herkese içtenlikle teşekkürlerimi sunarım. Randstad Türkiye olarak, 2017 yılında da sizinle çalışmayı dört gözle bekliyoruz.

Saygılarımla,

Leigh Ostergard

Randstad Türkiye ve Yunanistan Genel Müdürü